Jdi na obsah Jdi na menu
 

Sedlo Ritchey Skyline recenze

19. 9. 2022

Další sedlo ve výběru, které jsem se rozhodl vyzkoušet bylo toto silniční/MTB sedlo. Na internetu jsou na něj velice dobré ohlasy. Bohužel nikde v mém okolí ho na prodejně neměli, aby si ho člověk aspoň osahal. Takže opět internet a povedlo se mi ho zakoupit přes inzerát za velice krásných 850Kč. Cena v obchodech kolem 1300Kč.

lrg_sedlo-ritchey-skyline-comp-2021.png

Prezentováno je jako sedlo s dobrým poměrem výkon/komfort s patentovanou technologií Wectorwing. Což je takové jakoby "odpružené" uchycení zadní části ližin k sedlu. Váha 265g, rozměry 277x147mm. Ližiny CrMo.

První co se mi velice líbilo, bylo opravdu krásné zpracování a kompaktní vzhled. Sedla zkouším mimochodem nejdříve bez cyklovložky a pak s ní. 

Jako první pocit po nasednutí byl, že sedlo je poměrně dost tvrdé. Resp. výplň ani tak tvrdá není, ale tenká a brzo cítíte plastový skelet. Ovšem při jízdě mi zato velice sedl tvar. Musím říct, že to bylo opravdu perfektní. Nikde mě nic netlačilo (krom tich kostí). Ani stehna, třísla, nebo perineální oblast. Prostě skoro jako prdel na hrnec. Ovšem komfort co se týče toho polstrování už byl horší. Po nějaké hodině jízdy už mě solidně bolely sedací kosti. Sedlo jsem si nechal cca tři měsíce, najel pár set km a lepší to bohužel nebylo.

Ani by nemuselo být tak dlouhé, občas jsem měl kolizi s nosem sedla. Buď při šlapání ve stoje nebo při sesedání/vysedání na sedlo.

Tlumení Wectorwing je podle mého názoru také znát. Funguje to. Celkově k tlumení přispívá i flexe samotného skeletu.

img_20220818_153653.jpg    img_20220823_100206.jpg

Takže bych řekl, že tvarově to je opravdu jedno z nejlepších sedel, co jsem měl. Nakonec ale putovalo do světa dál. I když dnes toho trochu lituji.